Cum modific in Revisal un contract de munca incetat?

Intrebare: O salariata trebuia sa-si reia activitatea dupa CCC in data de 13.04.2015, dar a cerut concediu fara plata pentru perioada 13.04.2015-12.05.2015. In Revisal nu am operat incetarea suspendarii pentru CCC, am suspendat CIM pentru concediu fara plata. Din data de 13.05.2015 salariata a cerut incetarea CIM cu acordul partilor si s-a aprobat. Dupa operarea in Revisal a incetarii contractului am observat ca lipseste perioada de suspendare pentru CCC. Ce se poate face in acest caz? Am vreo posibilitate sa-mi corectez greseala? Va rog mult sa ma ajutati! Va multumesc anticipat!

*(EDITABIL)145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi
*(EDITABIL)Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

 

Raspuns:
Potrivit prevederilor art.4 alin.(1) lit.c) din HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, perioada si cauzelele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale, se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Iar conform art.9 alin.(1) lit.c) si alin.(2) lit.b) din HG nr.500/2011, necompletarea elementelor contractului individual de munca conform art.3, respectiv netransmiterea registrului in termenele prevazute la art.4, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5000 lei la 8000 lei.

Din speta prezentata inteleg ca nu ati operat nici suspendarea pentru concediu crestere copil si nu doar incetarea suspendarii. Din cate imi amintesc, in registru, asupra unui contract suspendat nu se poate aplica o alta suspendare pana nu se face incetarea suspendarii initiale. In plus, un contract suspendat nu poate fi inchis pana nu inceteaza suspendarea.

Prin urmare, avand in vedere art.4 alin.(3) din HG nr.500/2011 potrivit caruia orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat la cunostinta de aceasta, cu riscul de a primi amenda pentru nerespectarea termenului de operare si transmitere in Revisal a suspendarii, o posibilitate la speta prezentata ar fi anularea incetarii, operarea suspendarii omise, incetarea suspendarii omise si apoi reintroducerea incetarii. Aceasta operatiune se va face in baza unei decizii interne.

(Visited 4,561 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 3 = eight

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.