Formularul 230: Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit pe anul 2014 si contribuie la o cauza umanitara

Reamintim ca Formularul 230 – “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor”, conform OPANAF nr.4018/2014, se depune la ANAF pana luni, 25 mai 2015.

Formularul 230 se depune de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor, in urmatoarele situatii :

– au efectuat in anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private conform Legii nr.376/2004 privind bursele private, cu modificarile si completarile ulterioare si solicita restituirea acestora;

– opteaza pentru virarea unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii sau unitatilor de cult.

Contribuabilii care isi exprima aceasta optiune pot solicita directionarea acestei sume catre o singura entitate nonprofit sau unitate de cult.

Formularul 230 – “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor” poate fi descarcat de aici.

Formularul 230 se depune la:

a) organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa de domiciliu, potrivit legii sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania;

b) organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice.

Formularul 230 se depune in format hartie, la registratura organului fiscal competent sau se comunica prin posta cu confirmare de primire.

Formularul 230 se poate transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin Spatiul Privat Virtual sau pe baza unui certificat digital, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Acest mecanism exista de 12 ani si este singurul care permite persoanelor fizice sa contribuie la o cauza umanitara, fara sa le coste nimic.

In acest an, HOSPICE Casa Sperantei desfasoara Campania 2% (2lasuta.hospice.ro) avand data de 25 mai ca termen limita pentru depunerea formularelor. 

Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit pentru sustinerea serviciilor oferite pacientilor cu boli incurabile ingrijiti de fundatia HOSPICE Casa Sperantei. Fondurile ce vor fi redirectionate in 2015 vor fi utilizate de HOSPICE pentru a continua sa ofere serviciile gratuite de ingrijire paliativa dar si pentru a extinde acoperirea acestor servicii, prin educatie, la nivel national.

Cei care doresc sa se implice in sustinerea activitatii HOSPICE, o pot face fara niciun cost, prin completarea formularului tip eliberat de ANAF. 2% din impozitul pe salarii sau alte venituri va fi folosit pentru ca oameni din Romania sa fie ingrijiti, sprijiniti si consiliati in lupta lor cu o boala necrutatoare.

Va invitam sa vizitati pagina de campanie si sa descarcati formularul precompletat cu datele fundatiei sau sa ne ajutati sa facem cunoscuta aceasta campanie prin promovarea paginii http://2lasuta.hospice.ro/ .

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere.

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.

(Visited 590 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 2 = four

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.