De ce o societate este verificata de ITM?

De ce unitatea mea face obiectul unui control din partea inspectoratului teritorial de munca? Raspunsul este urmatorul:

– deoarece ai fost planificat pentru o verificare generala, periodica care se numeste control de fond;
– deoarece inspectoratul desfasoara o campanie de control tematica, intr-un anumit domeniu de activitate sau intr-un anumit areal geografic;
– deoarece inspectorul doreste sa verifice modul in care au fost indeplinite masurile obligatorii dispuse intr-un control anterior;
– deoarece o alta institutie cu atributii de control a solicitat efectuarea unui control;
– deoarece exista o sesizare cu privire la nereguli in unitate;
– deoarece inspectorul a observat un fapt deosebit in unitate, are o suspiciune serioasa privind o grava incalcare a normelor legale sau exista o stare de pericol iminent.

In urma controlului, inspectorii de munca pot stabili amenzi pentru lipsa unor documente sau pentru intocmirea incorecta a acestora.

Aici intervenim noi si va propunem o serie de lucrari pentru activitatea de legislatie a muncii unde gasiti proceduri, raspunsuri la probleme, sfaturi, modele si formulare editabile, actualizate la zi, care pot fi folosite in orice unitate si care sa va ajute sa evitati amenzile inspectorilor de munca.

(Visited 689 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ one = 7

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.