Data operarii in Revisal a incetarii unui contract de munca pe durata determinata

Intrebare: Cand se opereaza in Revisal incetarea unui contract individual de munca incheiat pe durata determinta, in ultima zi lucrata sau in prima zi in care nu se lucreaza?

Vezi 20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca

Raspuns: Potrivit prevederilor art.4 alin.(1) lit.d) coroborat cu art.3 alin.(2) lit.i) din HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, data incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registru si se transmite la ITM la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca.

Referitor la data incetarii unui contract individual de munca pe durata determinata, Codul munciiprevede la art.56 alin.(1) lit.i) ca acesta inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat.

Prin urmare, apreciem ca prin sintagma “la data expirarii termenului” se are in vedere data de la care nu mai este in vigoare contractul de munca.

In plus, apreciem ca atunci cand se intocmeste un contract de munca pe durata determinata se trec prima si ultima zi lucrata si nu data incheierii si data incetarii contractului.

Chiar daca unele persoane nu sunt de acord cu aceasta interpretare, trebuie sa se tinem cont si de aplicatia Revisal. Salariatul trebuie sa fie cel avantajat si nu sa piarda din drepturile sale din cauza interpretarii legii.

(Visited 852 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


8 − three =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.