Declaratia 092 trebuie depusa pana luni, 7 decembrie 2015

Declaratia 092 – Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania – se depune la Fisc pana luni, 7 decembrie 2015.

Sunt obligati sa depuna formularul 092 contribuabilii inregistrati in scop de TVA care utilizeaza ca perioada fiscala trimestrul si care au efectuat o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, fiind astfel obligati sa‑si modifice perioada fiscala, devenind platitori de TVA lunar.

Formularul 092 se depune la organul fiscal competent in 5 zile lucratoare de la finele lunii in care intervine exigibilitatea achizitiei intracomunitare.

Formularul 092 se completează in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule, citet si corect, toate datele cerute.

Formularul 092 poate fi descarcat de aici.

Obligatia depunerii formularului 092 este reglementata de OPANAF nr. 1165/2009 privind aprobarea Procedurii de actualizare a vectorului fiscal pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.

(Visited 199 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× four = 36

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.