Termenul pentru declararea cladirilor cu destinatie nerezidentiala sau mixta a fost prelungit pana la 31 mai 2016

Guvernul a adoptat azi, 23.03.2016, un Proiect de ordonanta de urgenta prin care s-a stabilit prelungirea cu doua luni, pana la 31 mai 2016, a termenului pana la care persoanele fizice care au in proprietate cladiri cu destinatie mixta sau nerezidentiala trebuie sa declarare la directiile de impozite si taxe locale destinatia cladirii. Ordonanta urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Tot azi, Ministerul Finantelor Publice a publicat pe site un comunicat privind prorogarea termenelor de depunere a declaratiilor si de plata a unor impozite locale dupa cum urmeaza:

1. Termenul de declarare a cladirilor cu destinatie nerezidentiala sau mixta detinute de persoanele fizice a fost prelungit de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016.

2. Termenul de declarare a cladirilor detinute de persoanele juridice a fost de asemenea prelungit de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016.

3. Persoanele fizice si juridice pot depune declaratii pentru mijloacele de transport si mijloacele de transport radiate pana la data de 31 mai 2016 (in loc de 31 martie 2016).

4. Primul termen de plata pentru impozitul pe cladiri, impozitul pe teren si pe mijloacele de transport datorate de orice contribuabil a fost prelungit de la 31 martie 2016, la 30 iunie 2016.

Odata cu modificarea termenelor de declarare si de plata sunt prelungite si termenele legate de facilitati.

Contribuabilii care achita integral, pana la 30 iunie 2016, impozitele pe cladiri, terenuri, mijloace de transport beneficiaza de bonificatia stabilita de catre Consiliile locale.

Anuntul vine in urma adoptarii in decursul zilei de azi, 23.03.2016, a unui Proiect de ordonanta de urgenta prin care s-a stabilit prelungirea cu doua luni, pana la 31 mai, a termenului pana la care persoanele fizice care au in proprietate cladiri cu destinatie mixta sau nerezidentiala trebuie sa declarare la directiile de impozite si taxe locale destinatia cladirii. Ordonanta urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

 

(Visited 278 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six + 3 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.339 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.