Termenul pentru modificarea sistemului de impozitare este 31.03.2016

Joi, 31 martie 2016, este termenul limita pentru depunerea la unitatile teritoriale ANAF a formularului 010 – Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, de catre persoanele juridice care opteaza pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor.

Formularul 010 – Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica se depune de catre persoanele juridice care opteaza pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor, daca indeplinesc la 31.12.2015 conditiile prevazute la art. art 47 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal si anume:
a) au realizat venituri, altele decat cele obtinute din desfasurarea activitatilor, prevazute la art. 48 alin. (6);
b) au realizat venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 80% din veniturile totale;
c) au realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 100.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in euro este cel valabil la inchiderea exercitiului financiar in care s-au inregistrat veniturile;
d) capitalul social al acesteia este detinut de persoane, altele decat statul si unitatile administrativ-teritoriale;
e) nu se afla in dizolvare, urmata de lichidare, inregistrata in registrul comertului sau la instantele judecatoresti, potrivit legii.

Baza legala: Legea 227/2015 art.55 alin.(2); Legea 207/2015 art.88 alin.(1).

(Visited 426 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five × 5 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.