Cum pontam salariatii care sarbatoresc Pastele Catolic pe 27 si 28 martie 2016?

Potrivit art.139 din Codul muncii, zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
– 1 si 2 ianuarie;
prima si a doua zi de Pasti;
– 1 mai;
prima si a doua zi de Rusalii;
– Adormirea Maicii Domnului;
– 30 noiembrie – Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei;
– 1 decembrie;
prima si a doua zi de Craciun;
doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

Iar acordarea zilelor libere se face de catre angajator.

Astfel, salariatii catolici au dreptul la doua zile libere pentru a sarbatori Pastele Catolic, in zilele de 27 si 28 martie 2016.

Prin urmare, in cazul salariatilor care sarbatoresc Pastele Catolic, ziua de luni, 28 martie 2016, va fi trecuta in pontaj ca zi libera in care nu se lucreaza. In cazul in care programul de salarizare nu permite selectarea zilelor de sarbatoare legala individual, pentru fiecare salariat, o alternativa ar fi ca in pontaj, salariatii in cauza sa fie pontati in data de 28 martie 2016, cu zi libera platita, pentru a nu li se diminua salariul, avand o zi lipsa in pontaj fata de ceilalti salariati.

(Visited 912 times, 9 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


8 + eight =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.