Persoana desemnata sa se ocupa de Revisal este obligatoriu sa fie angajata societatii?

Potrivit art.2 alin.(5) si (6) din HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, angajatorii pot nominaliza prin decizie scrisa una sau mai multe persoane pentru completarea si transmiterea registrului sau pot externaliza serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea de contracte de prestare de servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

Astfel, angajatorii pot nominaliza, prin decizie scrisa, una sau mai multe persoane din interiorul societatii, angajate in baza unor contracte individuale de munca, pentru completarea si transmiterea registrului sau, dupa caz, pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.

In situatia nominalizarii interne, legiuitorul prevede obligatia existentei unei decizii scrise, decizie care nu se inregistreaza la inspecoratul teritorial de munca ci se pastreaza la unitate si se prezinta inspectorilor de munca in cazul unui control.

In situatia externalizarii serviciului de completare si transmitere a registrului, intre angajator si prestatorul extern se va incheia un contract de prestare servicii, cu respectarea dispozitiilor art.20 alin.(5) din Legea nr.677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, publicata in Monitorul Oficial nr.790 din 12 decembrie 2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

Prin urmare, persoana desemnata de angajator prin decizie scrisa sa completeze si sa transmita registrul general de evidenta a salariatilor trebuie sa fie din interiorul societatii, angajata in baza unui contract individual de munca.

savciuc1Autor:
Elena Savciuc, expert legislatia muncii contabun.ro
*Experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center
*Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
*Profil Linkedin Elena Savciuc

(Visited 2,721 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 − four =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.