Aplicatia Revisal va avea o noua versiune din 17.04.2016

Inspectia Muncii pune la dispozitia angajatorilor o noua versiune a aplicatiei Revisal incepand cu 17.04.2016, versiunea Revisal 6.0.4, conform unui anunt publicat pe siteul institutiei.

Versiunea actualizata a aplicatiei Revisal 6.0.4, conform HG nr.1105/2011 prin care au fost modificate prevederile HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, va cuprinde actualizari ale codurilor COR pana la data de 05.11.2015, precum si o serie de alte modificari dupa cum urmeaza:

Actualizarea nomenclatorului COR
Functiile/ocupatiile contractelor individuale de munca vor putea fi transmise folosind nomenclatorul COR compatibil ISCO 08, actualizat la nivelul Ordinului de modificare si completare a Clasificarii ocupatiilor din Romania – nivel de ocupatie emis de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (OMMFPSPV) nr. 2196/05.11.2015.

Incepand cu versiunea curenta, functiile/ocupatiile contractelor individuale de munca vor putea fi transmise folosind atat COR compatibil ISCO 08 in conformitate cu prevederile OMMFPS nr. 1832/08.08.2011, cat si ISCO 08 in conformitate cu prevederile OMMFPS de modificare si completare a COR nr. 177/07.02.2012, 150/25.01.2013, 2176/14.10.2013, 190/14.02.2014, 433/20.03.2014, 1419/16.07.2014, 123/29.01.2015, 747/25.03.2015, 2196/05.11.2015 pana la 1 iulie 2016. Ulterior acestei date, doar COR compatibil ISCO 08, actualizat la nivelul OMMFPSPV nr. 2196/05.11.2015 va fi acceptat pentru transmiterea registrului de salariati.

Actualizarea nomenclatorului SIRUTA
Localitatile corespunzatoare adresei angajatorului si salariatilor vor putea fi transmise folosind nomenclatorul SIRUTA, actualizat la nivel de final an 2015.

Incepand cu versiunea curenta, localitatile corespunzatoare adresei angajatorului si salariatilor vor putea fi transmise folosind atat nomenclatorul SIRUTA in versiunea actualizata la nivelul Legii 86/2010, cat si pe cel adus la zi conform legislatiei SIRUTA, cu ultima modificare introdusa prin Legea 214/2012 si actualizat la nivel de final an 2015, corespunzator postarii pe site-ul Institutului National de Statistica (INS) a clasificarii SIRUTA – versiunea SIRUTA_AN_2015.

Introducerea posibilitatii de a inregistra un salariat apatrid
Incepand cu versiunea curenta, vor putea fi inregistrati salariati apatrizi. Un salariat apatrid poate sa fie inregistrat cu drept de sedere in UE sau fara drept de sedere in UE. Pentru un salariat apatrid fara drept de sedere in UE trebuie inregistrate si detaliile aferente unui salariat cu cetatenie non UE.

Cetatenia unui salariat se va inregistra la nivel de tara de apartenenta
Incepand cu versiunea curenta, cetatenia unui salariat se va selecta direct la nivel de tara de apartenenta, asocierea categoriei (Romania, UE sau non-UE) facandu-se pe baza informatiei privind tara.  Astfel, la completarea cetateniei salariatului, se va prezenta pentru selectare intregul nomenclator de nationalitati, cu valoarea “Romania” preselectata.

Un salariat roman se va putea inregistra si cu act de identitate: alt tip de act identitate romanesc
Pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care lucreaza pentru un angajator roman fara a avea un domiciliu pe teritoriul Romaniei, a fost adaugat ca element de identificare alt tip de act identitate romanesc.

Pentru un salariat, trebuie precizata tara de domiciliu / resedinta
Incepand cu versiunea curenta, trebuie precizata tara de domiciliu / resedinta a salariatului. Pentru selectarea tarii de domiciliu / resedinta, se va prezenta intregul nomenclator de nationalitati, cu valoarea “Romania” preselectata.

Radiere salariat
Incepand cu versiunea curenta, un salariat se poate radia. Radierea reprezinta stergerea logica a unui salariat inregistrat eronat pentru un angajator. Un salariat se poate radia: daca nu are inregistrat niciun contract sau daca toate contractele sale au fost in prealabil radiate.

Radiere contract
Incepand cu versiunea curenta, un contract se poate radia. Radierea reprezinta stergerea logica a unui contract inregistrat eronat pentru un salariat. Un contract se poate radia indiferent de starea in care se afla.

Nomenclator temeiuri de suspendare
Nomenclatorul temeiuri de suspendare a fost modificat (adaugari temeiuri, redenumiri temeiuri, temeiuri care au devenit invalide).

 Nomenclator temeiuri de incetare
Nomenclatorul temeiuri de incetare a fost modificat (adaugari temeiuri, redenumiri temeiuri).

Prelungire detasare
Introducere functionalitate, pentru a permite prelungirea detasarii, dupa perioada initiala de cel mult un an, cu cate 6 luni.

Corectie reactivare
Introducere functionalitate de corectare reactivare.

Transfer contracte
Integrarea functionalitatii de transfer de intreprindere in conditiile Legii nr. 67/2006.

Schimbare loc de munca
Schimbare loc de munca la o alta entitate a angajatorului, cu o identitate fiscala diferita.

Schimbare gestiune registru
Schimbarea unei entitati a unei organizatii care gestioneaza datele de registru privind unul sau mai multe contracte cu o alta entitate a aceleiasi organizatii.

Inspectia Muncii pune la dispozitia angajatorilor si specificatiile tehnice actualizate de completare a registrului general de evidenta a salariatilor aferente versiunii 6.0.4. Specificatiile tehnice se adreseaza cu precadere angajatorilor care utilizeaza aplicatii proprii de gestiune a salariatilor, altele decat Revisal, si detaliaza structura registrului ce urmeaza a fi transmis, precum si regulile de completare aferente fiecarui element:

specificatii tehnice versiune revizuita (12.04.2016) (format .pdf – Portable Document Format)
– reguli de completare versiune revizuita (12.04.2016) (arhivat in format .zip – 4 fisiere .xsd – XML Schema Definition)

Atentie! Incepand cu data de 17 aprilie 2016, pentru depunerea registrului ce contine salariati sau contracte ce se afla intr-una din situatiile de mai jos, este necesara instalarea versiunii 6.0.4 a aplicatiei Revisal sau actualizarea aplicatiei proprii de gestiune a salariatilor conform specificatiilor tehnice revizuite la data 15.03.2016:

1. Salariati cu cetatenia intr-una din tarile Croatia, Elvetia, Islanda, Lichtenstein sau Norvegia;

2. Contracte de munca aflate in starea „Suspendat” pentru unul dintre temeiurile eliminate din nomenclatorul privind temeiurile legale de suspendare: „concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani” (Art51 alin1 litera b) sau „pe durata detasarii” (Art52 alin1 litera d)).

Pana la conformarea integrala cu specificatiile tehnice revizuite la data 15.03.2016, angajatorii care utilizeaza aplicatii proprii de gestiune a salariatilor si care, in registrul pe care il genereaza, au inregistrate situatii de tipul celor de mai sus, vor opera, in versiunea actuala a solutiei proprii, urmatoarele modificari:

1. Actualizarea nomenclatorului privind nationalitatile, conform anexei nr. 2 din specificatiile tehnice aferente versiunii 6.0.4 a aplicatiei Revisal, prin asocierea, pentru tarile mentionate la punctul (1), a cetateniei UESEE in loc de Alta;
2. Anularea suspendarilor pentru temeiurile specificate la punctul (2), astfel incat, contractele afectate sa revina la starea anterioara suspendarii – activ sau detasat, dupa caz.

Pentru suport tehnic si sugestii referitoare la registrul in format electronic, Inspectia Muncii pune la dispozitia angajatorilor adresa de e-mail: suportregistru@inspectiamuncii.ro.

Va aducem la cunostinta si faptul ca datorilta unor lucrari planificate de mentenanta, portalul pentru depunerea on-line a registrului in sistemul informatic ReGES va fi indisponibil incepand de vineri, 15.04.2016 ora 20:00, si pana duminica, 17.04.2016 ora 16:00.

(Visited 1,082 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven − = 5

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.