Concediul medical pentru incapacitate temporara de munca intrerupe concediul fara plata?

Potrivit art.50 lit.b) din Codul muncii, contractul individual de munca se suspenda de drept pe perioada concediului pentru incapacitate temporara de munca.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

Totuși, in cazul in care salariatul are deja contractul de munca suspendat prin acordul partilor, concediu fara plata pentru interese personale, conform art.54 din Codul muncii, si intervine si suspendarea de drept pentru incapacitate temporara de munca, facem trimitere la art.16 alin.(1) din OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate.

Conform articolului mentionat, asiguratii a caror incapacitate temporara de munca a survenit in timpul concediului de odihna sau al concediului fara plata beneficiaza de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, concediul de odihna sau fara plata fiind intrerupt, urmand ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.

Prin urmare, in cazul in care pe durata concediului fara plata intervine suspendarea de drept a contractului de munca pentru incapacitate temporara de munca, concediul fara plata va fi intrerupt, urmand ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.

savciuc1Autor:
Elena Savciuc, expert legislatia muncii contabun.ro
*Experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center
*Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
*Profil Linkedin Elena Savciuc

(Visited 1,176 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.