ITM Harghita recomanda angajatorilor sa nu se grabeasca sa instaleze noua versiune a aplicatiei Revisal

Inspectoratul Teritorial de Munca Harghita recomanda angajatorilor sa nu se grabeasca sa instaleze versiunea actualizata a aplicatiei Revisal pe care Inspectia Muncii a pus-o la dispozitia angajatorilor incepand cu data de 16.04.2016.

„Recomandarea noastra este sa nu instalati deocamdata versiunea noua Revisal, sa asteptam pana apare o versiune revizuita. Pana una alta se pot depune in continuare din versiunea veche fara probleme pentru minim 2 luni” se arata intr-un mesaj publicat pe pagina de facebook a institutiei.

Aceasta atentionare vine dupa numeroasele solicitari din partea angajatorilor cu privire la greutatile intampinate la transmiterea registrului ca urmare a eliminarii temeiului de suspendare „concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in  varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani” – Codul muncii art. 51 alin. 1 lit. b),  precum si in cazul contractelor suspendate pentru temeiul „pe durata detasarii” – Codul muncii art. 52 alin. 1 lit. d), de asemenea eliminat.

In acest sens si Inspectia Muncii face urmatoarele recomandari:

– Pentru angajatorii care au instalat versiunea 6.0.4 a aplicatiei Revisal sau au actualizat aplicatia proprie de gestiune a salariatilor conform specificatiilor tehnice revizuite la data 15.03.2016 si trebuie sa transmita registrul, solutia de moment este:
1. inventarierea contractelor care fac obiectul acestui tip de suspendare (in cazul utilizatorilor aplicatiei Revisal 6.0.4, folosirea listei generate automat prin functiunea Instrumente > Anulare Suspendare Temei Legal Eliminat);
2. anularea suspendarii conform cod art. 51 alin. 1 lit. b), contractul revenind la starea anterioara inregistrarii suspendarii pentru temeiul mentionat (starea „Activ” in majoritatea cazurilor) si transmiterea registrului in aceasta forma;
3. dupa furnizarea unei solutii tehnice de rezolvare a situatiilor care fac obiectul prezentei, se va proceda conform instructiunilor Inspectiei Muncii, urmand ca in momentul actualizarii aplicatiei sa se revina asupra contractelor astfel activate si sa se opereze suspendarea acestora conform temeiului.

– Pentru angajatorii care nu au instalat versiunea 6.0.4 a aplicatiei Revisal sau nu au actualizat inca aplicatia proprie de gestiune a salariatilor conform specificatiilor tehnice revizuite la data 15.03.2016, recomandarea este sa foloseasca in continuare versiunea 5.0.8 pana la noi instructiuni care vor fi publicate in cel mai scurt timp pe portalul Inspectiei Muncii. In cazul in care este necesar sa efectueze transmiteri de registru inainte de actualizarea informatiilor de pe portal semnalata mai sus, solutia provizorie care trebuie aplicata consta din urmatorii pasi:
1. inventarierea contractelor care fac obiectul tipului de suspendare mentionat;
2. anularea suspendarii conform cod art. 51 alin. 1 lit. b), contractul revenind la starea anterioara inregistrarii suspendarii pentru temeiul mentionat (starea „Activ” in majoritatea cazurilor) si transmiterea registrului in aceasta forma;
3. dupa furnizarea unei solutii tehnice de rezolvare a situatiilor care fac obiectul prezentei, se va proceda conform instructiunilor Inspectiei Muncii, urmand ca in momentul actualizarii aplicatiei sa se revina asupra contractelor astfel activate si sa se reia suspendarea acestora conform temeiului inregistrat anterior aplicarii punctului (2.).

Aceeasi solutie va fi aplicata si in cazul contractelor suspendate pentru temeiul „pe durata detasarii” – Codul muncii art. 52 alin. 1 lit. d), de asemenea eliminat.

 

 

(Visited 582 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


four × 8 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.