Concediul medical suspenda preavizul?

Potrivit art.50 alin.(b) dinCodul muncii, incapacitatea temporara de munca, probata prin certificat de concediu medical, constituie un caz de suspendare de drept a contractului individual de munca.

Vezi si 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept (art.49 alin.(6) din Codul muncii).

Iar potrivit art.75 alin.(3) din Codul muncii, in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art.51 alin.(2), exceptie care se refera la suspendarea contractului individual de munca pe durata absentelor nemotivate.

Prin urmare, in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat pentru incapacitate temporara de munca, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator. Dupa incetarea incapacitatii temporare de munca, termenul de preaviz isi va relua cursul.

savciuc1Autor:
Elena Savciuc, expert legislatia muncii contabun.ro
*Experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center
*Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
*Profil Linkedin Elena Savciuc

Rate this post
(Visited 601 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven − 6 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.