Decizia de concediere poate fi revocata pana la data comunicarii acesteia catre salariat

Decizia de concediere poate fi revocata pana la data comunicarii acesteia catre salariat, actul de revocare fiind supus exigentelor de comunicare corespunzatoare actului pe care il revoca, potrivit Deciziei ICCJ nr.18/2016.

Vezi 20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie civila, legal constituit, a admis in sedinta din data de 13 iunie 2016, sesizarea formulata de Curtea de Apel Iasi – Sectia litigii de munca si asigurari sociale, in dosarul nr. 10150/99/2014, privind pronuntarea unei hotarari prealabile si, in consecinta, stabileste ca:

„In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 278 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, dispozitiile art. 1324, 1325 si 1326 din Codul civil, republicat, pot fi aplicate in intregirea dispozitiilor Codului muncii, fiind compatibile cu specificul raporturilor de munca.

In interpretarea art. 55 lit. c) si art. 77 din Codul muncii, decizia de concediere poate fi revocata pana la data comunicarii acesteia catre salariat, actul de revocare fiind supus exigentelor de comunicare corespunzatoare actului pe care il revoca (decizia de concediere)”.

Decizie oligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila care prevede ca: dezlegarea data chestiunilor de drept este obligatorie pentru instanta care a solicitat dezlegarea de la data pronuntarii deciziei, iar pentru celelalte instante, de la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

(Visited 273 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× five = 25

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.