Inspectia Muncii si ANAF: actiune de control pentru combaterea muncii la negru si a celei subdeclarate, in perioada 16.06.2016-23.09.2016

Inspectorii antifrauda din cadrul ANAF si inspectorii de munca din cadrul Inspectiei Muncii vor desfasura la nivel national actiuni de control operativ pentru prevenirea si combaterea muncii la negru si a celei subdeclarate in cadrul operatiunii „Cronos”, care se va desfasura in perioada 16.06.2016 – 23.09.2016, conform informarii publicate pe site-ul Directiei Nationale Antifrauda Fiscala.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

Vor fi vizate firmele care activeaza in domenii precum: confectii, constructii, paza si protectie, curatenie, alimentatie publica, silvicultura, transport, comert, arhivare si depozitari.

Potrivit informarii, in aceste sectoare au fost identificate cele mai mari riscuri legate de utilizarea fortei de munca fara forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare. Se mai precizeaza ca o mare parte dintre achizitiile fictive sau artificiale de bunuri si servicii, cu impact asupra TVA si impozitului pe profit, sunt deseori utilizate pentru a deconta sume care servesc, in realitate, pentru remunerarea unor persoane pentru munca prestata.

Inspectorii anitfrauda si inspectorii de munca vor controla prioritar firmele care activeaza in domeniile mentionate si care se incadreaza in profilele de risc generate de analizele documentare.

In cadrul actiunilor de control operativ, se va pune accentul si pe informarea contribuabililor (societati comerciale si salariati) cu privire la obligatiile legale ce le revin, riscurile la care se expun si sanctiunile contraventionale si/sau penale aplicabile in domeniu.

(Visited 416 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six × 5 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.