Inspectia Muncii: campanie de control pe litoralul romanesc, in perioada 01.07.2016-01.09.2016

Inspectia Muncii va desfasura in perioada 01.07.2016 – 01.09.2016 Campania Nationala privind identificarea si combaterea cazurilor de munca nedeclarata si verificarea respectarii prevederilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca in unitati care desfasoara activitate pe litoralul romanesc al Marii Negre.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

 

Activitatea de control are ca obiectiv respectarea prevederilor legale cu privire la relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca. O atentie deosebita va fi acordata legalitatii contractelor munca si respectarii timpului de munca si al timpului de odihna.

Amintim ca inspectorii de munca din Inspectia Muncii impreuna cu inspectorii antifrauda din cadrul ANAF vor efectua controale comune prin operatiunea Cronos, gandita special pentru prevenirea si combaterea muncii la negru si a celei subdeclarate.

Campania pe care o lansam prin Inspectoratul teritorial de munca Constanta si planul comun pe care il avem cu Directia Generala Antifrauda Fiscala, prin operatiunea deja anuntata, Cronos, vor contribui la diminuarea efectelor nocive pe care munca la negru si mai nou la gri, le provoaca societatii si membrilor ei. Suntem preocupati de stabilirea unui nivel real de salarizare si respectarea legii. Mirajul muncii de sezon pe litoral face an de an victime printre cei care spera sa obtina venituri nebanuite. Ne propunem protejarea acestora si asigurarea de locuri de munca sigure si sanatoase. Inspectoratul teritorial de munca Constanta va monitoriza activitatile specifice sezonului estival, inspectorii de munca fiind pe teren zi si noapte” anunta Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Sursa: ITM Calarasi

(Visited 316 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.