Daca incetarea contractului de munca cade intr-o zi nelucratoare, cand se transmite Revisalul?

Potrivit prevederilor art.4 alin.(1) lit.d) din HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor,  cu modificarile si completarile ulterioare, completarea, respectiv inregistrarea in registru a datei de incetare a contractului individual de munca si transmiterea registrului la inspectoratul teritorial de munca se fac la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca.

Vezi Regulament intern: model si documente conexe

 

Iar conform  art.181 alin.(2) din Legea nr. 134/ 2010 privind Codul de procedura civila, republicata,  cu modificarile si completarile ulterioare, atunci cand ultima zi a unui termen cade intr-o zi nelucratoare, termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare care urmeaza.

Zilele nelucratoare sunt de regula sambata si duminca dar si sarbatorile legale, conform prevederilor Codului muncii.

Astfel, daca data incetarii contractului individual de munca cade intr-o zi nelucratoare, decizia de incetare a contractului de munca se va intocmi, inregistra in Revisal si transmite la ITM  in prima zi lucratoare care urmeaza.  Apreciem ca desi emiterea si inregistrarea in Revisal a deciziei de incetare  se va face in prima zi lucratoare care urmeaza, la data incetarii contractului de munca se va trece data incetarii si nu data intocmirii si inregistrarii deciziei. Ca exemplu avem data incetarii contractului de munca ziua de 15.08.2016. In aceasta situatie, decizia se va intocmi in data de 16.08.2016, zi in care se va inregistra in Revisal si se va transmite la ITM, insa la data incetarii contractului de munca se va trece data de 15.08.2016.

(Visited 2,701 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight − 5 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.