Cumul de functii la acelasi angajator: timpul de munca in cazul cumulului de functii

Potrivit prevederilor art.35 din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Vezi Regulament intern: model si documente conexe

Fac exceptie de la prevederile de mai sus situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Referitor la durata timpului de munca, Codul muncii reglementeaza durata timpului de munca prestat in temeiul unui singur contract individual de munca. Astfel, art.112 din Codul muncii prevede ca pentru salariatii angajati in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana. Ca exceptie avem tinerii in varsta de pana la 18 ani, cand durata timpului de munca este de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana.

Iar conform prevederilor art.114 alin.(1) din acelasi act normativ, durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

Din prevederile Codului muncii se observa ca legiuitorul nu a prevazut o durata maxima a muncii prestate in caz de cumul de functii. Insa, in cazul in care cumulul are loc la acelasi angajator recomandam sa se tina cont de prevederile art. 115 alin.(2) din Cod care stabilesc ca durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.

(Visited 1,000 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 − six =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.