Interdictia de a informa angajatii cu privire la formarea unui nou sindicat in cadrul unitatii reprezinta discriminare

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 14.09.2016, a hotarar in unanimitate a celor prezenti ca interdictia de a informa angajatii cu privire la formarea unui nou sindicat in cadrul unei societati comerciale reprezinta discriminare in conformitate cu art. 2, alin 1, art. 2 , alin. 4, alin. 5 art 7, lit.f) din O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei.

Vezi Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic

Colegiul director al CNCD a stabilit ca si sanctiune o amenda contraventionala in cuantum de 5.000 de lei si obligarea societatii comerciale in cauza la publicarea rezumatului hotararii in presa.

Hotararea motivata va fi comunicate partilor, in termen legal, si este supusa caii de atac la instanta de contencios administrativ.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii
14.09.2016
Bucuresti

 

(Visited 217 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 6 = thirty

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.