Marginalizarea si desfacerea contractului de munca a unei persoane, care anterior a sesizat CNCD pe criteriul maternitatii, reprezinta discriminare

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 14.09.2016, a hotarar in unanimitate a celor prezenti ca marginalizarea si desfacerea contractului de munca a unei persoane, care anterior a sesizat CNCD pe criteriul maternitatii, reprezinta discriminare, victimizare si incalcarea dreptului la demnitate in conformitate cu art. 2, alin 1, art. 2 , alin. 7, art 7, lit. a) si art. 15 din O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

 

Colegiul director al CNCD a stabilit ca si sanctiune o amenda contraventionala in cuantum de 15.000 de lei si obligarea societatii comerciale in cauza la publicarea rezumatului hotararii in presa.

Hotararea motivata va fi comunicate partilor, in termen legal, si este supusa caii de atac la instanta de contencios administrativ.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii
14.09.2016
Bucuresti

(Visited 288 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 7041 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.