Titlurile executorii cu sumele datorate de angajatori ITM au fost preluate de ANAF

In baza Ordinului nr.830/542/2015 privind aprobarea Procedurii de predare-primire a titlurilor executorii in care sunt individualizate creantele reprezentand comisionul datorat de angajatori ITM si a documentelor privind masurile de executare silita intreprinse de ITM, in vigoare de la 16.06.2015, dosarele fiscale si creantele restante privind comisionul datorat de angajatori ITM, inclusiv dosarele de faliment/insolventa/lichidare intreprinse de ITM au fost preluate in administrare de catre administratiile fiscale la care au fost arondati debitorii.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

 

Obiectul Proceduri il reprezinta predarea-primirea titlurilor executorii in care sunt individualizate creantele reprezentand comisionul datorat pana la data de 31 decembrie 2010 de angajatori ITM pentru pastrarea si completarea carnetelor de munca, respectiv pentru certificarea legalitatii inregistrarilor efectuate in baza prevederilor Legii nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, republicata, a obligatiilor accesorii aferente, stabilite prin titluri de creanta si neachitate pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 170/2014 privind administrarea creantelor bugetare reprezentand comisionul datorat de angajatori inspectoratelor teritoriale de munca, denumita in continuare lege, precum si a documentelor privind masurile de executare silita intreprinse de inspectoratul teritorial de munca.

De la data preluarii in administrare a acestor creante de catre ANAF, inspectoratele teritoriale de munca nu mai fac nicio operatiune in evidenta fiscala a angajatorului si nu mai emit niciun document pe seama acestuia.

Astfel, ANAF se subroga in drepturile si obligatiile ITM, drept pentru care cei interesati se vor adresa catre acesta instututie.

Sursa: ITM Harghita

(Visited 351 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 × two =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.