Reamintim: Cum obtii recipisa daca nu ai numarul de inregistrare a declaratiei depuse

Va reamintim mai jos cum puteti obtine recipisa daca ati uitat sa notati indexul de incarcare a declaratiei depuse online sau nu mai aveti, din diverse motive, numarul de inregistare a declaratiei fiscale depuse la ghiseu.

Dupa depunerea declaratiilor, online sau la ghiseu, contribuabilii primesc un index de incarcare (in cazul depunerii on-line) sau un numar de inregistrare (in cazul depunerii declaratiei la ghiseu) care va fi folosit pentru a urmari starea declaratiei depuse. Mesajul primit la depunere sau indexul nu constituie confirmarea inregistrarii declaratiei. Confirmarea depunerii va fi afisata in recipisa.

DOSARUL-PERSONAL-AL-SALARIATULUI

Consultati si “Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare“, actualizata 2017, unde gasiti actele care ar trebui sa se regaseasca in dosarul personal al salariatului, informatii utile, dar si 54 de modele si formulare necesare cu indicatii privind completarea lor.

 

 

 

Recipisa si starea declaratiei depuse se urmaresc la optiunea “Vizualizare stare” disponibila pe portalul ANAF la adresa https://www.anaf.ro/StareD112/.

Pentru a vizualiza declaratia depusa, se introduce CIF-ul contribuabilului si indexul unui document depus in ultimele trei luni. Daca declaratia a fost depusa on-line se va bifa optiunea “internet” iar in cazul declaratiilor depuse la ghiseu se va bifa obtiunea “ghiseu”. Daca informatiile completate sunt corecte se va afisa o lista a documentelor depuse in aceasta perioada de tip: Declaratii electronice (100, 101, 104, 112, 120, 130, 200, 205, 208, 300, 301, 390, 394, 399, 600, 710), Situatii financiare anuale/Raportari anuale in 2011/2012, Raportari contabile semestriale 06/2011, Formular S1001, 230, Declaratii electronice pentru Control Trafic (T100, T101).

In cazul in care contribuabilul nu cunoaste indexul sau numarul de inregistrare, poate vizualiza starea declaraiei depuse selectand document depus la “ghiseu”; se completeaza CIF-ul contribuabilului iar in loc de index/numar de inregistrare se introduce 0 (zero).

La vizualizare, prelucrarea declaratiei poate fi intr-una din starile:
In prelucrare. Fisierul este in prelucrare pe serverele centrale.Va rugam reveniti.
Fisierul depus nu este un document valid. Datele au fost verificate pe serverul central si s-a constatat ca nu au fost indeplinite criteriile minime pentru a incepe validarea documentului: tipul documentului nu este cunoscut sau documentul nu este semnat sau semnatura electronica nu are drept de depunere pentru CIF sau nu este completata perioada de raportare sau nu are fisier xml atasat. Documentul nu a fost inregistrat. Este necesar sa corectati documentul si sa reluati depunerea.
Documentul are erori de validare. Datele au fost verificate pe serverul central si au fost identificate erori relativ la criteriile de validare stabilite conform Anexei validari si legislatiei in vigoare. Este necesar sa corectati erorile indicate in recipisa si sa redepuneti documentul.
Documentul este valid. Datele au fost verificate de serverul central si s-a constatat ca au fost indeplinite criteriile de validare stabilite conform Anexei validari si legislatiei in vigoare. Datele se transmit institutiilor beneficiare.

ANAF recomanda contribuabililor sa descare si sa pastreze recipisa in format electronic, semnatura digitala fiind valabila doar in format electronic. Recipisa este accesibila pe portal doar 60 de zile de la depunerea documentului.

savciuc1Autor:
Elena Savciuc, expert legislatia muncii contabun.ro
*Experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center
*Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
*Profil Linkedin Elena Savciuc

(Visited 5,429 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.