Daca incetarea CIM cade intr-o zi nelucratoare, cand se transmite in Revisal?

Potrivit prevederilor art.4 alin.(1) lit.c) din HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor,  cu modificarile si completarile ulterioare, transmiterea in registru a datei de incetare a contractului individual de munca se face cel tarziu la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca.

 

*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe

 

Iar conform  art.181 alin.(2) din Legea nr. 134/ 2010 privind Codul de procedura civila, republicata,  cu modificarile si completarile ulterioare, atunci cand ultima zi a unui termen cade intr-o zi nelucratoare, termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare care urmeaza.

Zilele nelucratoare sunt de regula sambata si duminca dar si sarbatorile legale, conform prevederilor Codului muncii.

Netransmiterea datei incetarii contractului individual de munca in termenele prevazute mai sus constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 (art.9 alin.(2) lit.c) din HG nr.500/2011).

Astfel, apreciem ca daca data incetarii contractului individual de munca cade intr-o zi nelucratoare, data incetarii contractului de munca se poate inregistra in Revisal si transmite la ITM  cel tarziu in prima zi lucratoare care urmeaza.

(Visited 5,209 times, 3 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


one × 9 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.