Declararea impozitului pe profitul anului 2016 – precizari oficiale ANAF

ANAF informeaza contribuabilii platitori de impozit pe profit ca, pana la data de 27 martie 2017, sunt obligati sa declare impozitul pe profit aferent anului 2016, prin intermediul formularului 101 „Declaratia privind impozitul pe profit”, aprobat prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.386/2016.


Termenul legal de plata a impozitului pe profit pentru anul 2016 expira la aceeasi data.

La completarea formularului se au in vedere prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare şi ale Hotararii Guvernului nr.1/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Depunerea formularului 101
Formularul 101 „Declaratia privind impozitul pe profit” se depune la organul fiscal in a carui evidenta este inregistrat contribuabilul ca platitor de impozite si taxe.

Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta postat pe portalul ANAF, Secţiunea Declaratii electronice. Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. In cazul in care platitorul corecteaza declaratia depusa, declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind „X” in spatiul special prevazut in acest scop.

Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva cu lichidare, potrivit legii, au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la data depunerii situatiilor financiare. Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la inchiderea perioadei impozabile, definita prin Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
Contribuabilii care au optat ca anul fiscal sa corespunda exercitiului financiar conform prevederilor art. 16 alin. (5) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, au obligatia sa depuna declaratia privind impozitul pe profit pana la data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv de la inchiderea anului fiscal modificat.

Reamintim contribuabililor ca pana la data de 27 februarie 2017 au avut obligatia sa depuna formularul 101 „Declaratia privind impozitul pe profit”, organizatiile nonprofit precum si contribuabilii care au obtinut venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura.

sursa: AJFP Valcea

Iti recomandam lucrarea Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizata 2017, in care gasesti actele care ar trebui sa se regaseasca in dosarul personal al salariatului, dar si 54 de modele si formulare necesare si indicatii privind completarea lor. Detalii aiciDOSARUL-PERSONAL-AL-SALARIATULUI

(Visited 554 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× four = 24

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.