Sinteza saptamanii 27-31 martie (Depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale …)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.

*Depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale – comunicat oficial ANAF
ANAF informeaza contribuabilii ca prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 166/2017, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 86/31.01.2017, au fost aprobate principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice.
*Calcul salariu: cum calculez salariul minim pentru un contract de munca cu timp partial?
Potrivit prevederilor art.159 alin.(1) din Codul muncii, salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca. Iar conform art.40 alin.(2) lit.c) din Codul muncii, angajatorii au obligatia sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca.

*Plata salariului: cum se procedeaza daca se modifica data platii?
Potrivit prevederilor art.166 alin.(1) din Codul muncii, salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.Iar potrivit alin.(4) de la articolul mentionat, intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
*Model adeverinta cu veniturile din ultimele 6 luni inainte de incetarea CIM pe baza carora s-a calculat contributia pentru concedii si indemnizatii
*Esalonarea la plata a obligatiilor fiscale – info util ANAF 2017
ANAF informeaza ca, pentru obligatiile fiscale restante, pot beneficia de facilitatile la plata acestora prevazute de Codul de procedura fiscala aprobat prin Legea nr. 207/2015.
Procedura de acordare a esalonarii la plata, documentele justificative necesare, precum si Procedura de aplicare a acordarii esalonarii la plata de catre organele fiscale subordonate ANAF sunt aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 90/2016.

(Visited 413 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five − 1 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.