ANAF: 10 aprilie-termen limita pentru unele obligatii fiscale

O serie de obligatii fiscale trebuie indeplinite in zilele de 7 si 10 aprilie, potrivit ANAF.

Pana vineri, 7 aprilie
-Depunerea declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achizitie intracomunitară taxabilă in România (Formularul 092).
Obligatia revine contribuabililor inregistrati in scop de TVA care utilizeaza ca perioada fiscala trimestrul si care au efectuat o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, fiind astfel obligati sa isi modifice perioada fiscala, devenind platitori de TVA lunar.

Pana luni, 10 aprilie trebuie depuse urmatoarele declaratii:
– 010 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entitati fara personalitate juridica – Formularul 010
– 020 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane şi straine care detin cod numeric personal – Formularul 020
– 070 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfaşoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere- Formularul 070

Aceste obligatii se refera la persoanele impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care nu au depaşit plafonul de scutire şi care doresc sa fie scoase din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA.

Tot pana luni, 10 aprilie trebuie depusa notificarea privind aplicarea/incetarea aplicarii regimului special pentru agricultori – Formularul 087. Acest lucru trebuie facut de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care opteaza pentru aplicarea regimului special pentru agricultori.

(Visited 423 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.