Sinteza saptamanii 2-7 aprilie (Impozit pe profit vs impozit microintreprinderi vs impozit specific: schema Ministerul Finantelor…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.


*Impozit pe profit vs impozit microintreprinderi vs impozit specific: schema Ministerul Finantelor
Schema privind aplicarea sistemelor de impozitare prevazute de Titlul II – „Impozitul pe profit„, Titlul III – „Impozitul pe veniturile microintreprinderilor„ din cadrul Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si a sistemului de impozitare prevazut de Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitati, pentru anul 2017

*Absentele nemotivate se inregistreaza in Revisal?
Potrivit art. 51 alin.(2) din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.
*Angajatorul este obligat sa elibereze fluturasul de salariu?
Potrivit prevederilor art.166 alin.(1) din Codul muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Salariul se plateste direct titularului sau persoanei imputernicite de acesta (art.167 alin.(1) din Codul muncii).
*Impozitul specific: precizari oficiale ANAF
ANAF informeaza contribuabilii ca in MO nr.812/14.10.2016 a fost publicata Legea nr.170/2016 privind impozitul specific unor activitati aplicabil contribuabililor persoane juridice care desfasoara activitati principale si/sau secundare in urmatoarele domenii:
a) hoteluri si alte facilitati de cazare similare (CAEN 5510);
b) facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata (CAEN 5520);
c) parcuri pentru rulote, campinguri si tabere (CAEN 5530);
d) alte servicii de cazare (CAEN 5590);
e) restaurante (CAEN 5610);
f) activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente (CAEN 5621);
g) alte servicii de alimentatie (CAEN 5629);
h) baruri si alte activitati de servire a bauturilor (CAEN 5630).

(Visited 253 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 + seven =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.