Noul model al formularului 390 VIES ’’Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare’’

ANAF informeaza contribuabilii ca in Monitorul Oficial nr.88 din 31 ianuarie 2017 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.592/2017 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.591/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularului ( 390 VIES ) ’’Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare ’’.


Prin acest ordin a fost aprobat noul model al formularului 390 VIES ‘’Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare ’’si au fost modificate instructiunile de completare a declaratiei mai sus mentionate, instructiuni prevazute in Anexa nr.2 la O.P.A.N.A.F nr.591/2016.
Aceste modificari au fost aduse ca urmare a introducerii in Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal , la Titlul VII ‘’ Taxa pe valoarea adaugata ‘’ , Capitolul XII ‘’ Regimuri speciale ‘’ , art.315^1 , a Regimului special pentru agricultori prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.84/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul financiar – fiscal.
Astfel , in noul model al formularului 390 , lista operatiunilor intracomunitare a fost completata cu livrarile intracomunitare de bunuri efectuate in cadrul regimului special pentru agricultori, codificate in formular la rubrica ‘’ tip operatiune’’ cu litera R.
Prevederile O.P.ANAF nr.592/2017 se aplica incepand cu declaratia recapitulativa aferenta lunii ianuarie 2017.
Sursa: AJFP Olt

(Visited 329 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− five = 3

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.