25 aprilie 2017- termenul pentru efectuarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual

ANAF reaminteste contribuabililor care au optat pentru calculul, declararea si plata impozitului pe profit anual , cu plati anticipate , efectuate trimestrial ( potrivit art.41 alin.(2) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal) , ca au obligatia de a efectua plata anticipata privind impozitul pe profit, aferenta trimestrului I 2017 , pana marti, 25 aprilie 2017.

Conform prevederilor art.41 alin.(8) din Codul fiscal, contribuabilii care aplica sistemul de declarare si plata a impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial, determina platile anticipate trimestriale in suma de o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele preturilor de consum, estimat cu ocazia elaborarii bugetului initial al anului pentru care se efectueaza platile anticipate, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se efectueaza plata.

Contribuabilii care intra sub incidenta prevederilor art. 16 alin. (5) (contribuabilii care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic ) actualizeaza platile anticipate trimestriale cu ultimul indice al preturilor de consum comunicat pentru anul in care incepe anul fiscal modificat .

Impozitul pe profit pentru anul precedent, pe baza caruia se determina platile anticipate trimestriale, este impozitul pe profit anual, conform declaratiei privind impozitul pe profit.

In conformitate cu prevederile Ordinului ministrului finantelor publice nr.240/2017, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr.123 /2017 , indicele preturilor de consum utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual pentru anul fiscal 2017 este 101,4%.

Sursa: AJFP Olt

(Visited 152 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 3 = six

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.339 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.