Noi reglementari privind comercializarea produselor din tutun

ANAF informeaza cetatenii si mediul de afaceri faptul ca , potrivit Legii nr.201/2016 privind stabilirea conditiilor pentru fabricarea , prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe si de modificare a Legii nr.349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, ulterior datei de 20.05.2017 , conform art.27 alin.(2) din lege, nu mai este permisa introducerea pe piata a urmatoarelor produse care nu sunt in conformitate cu prevederile Legii nr.201/2016 :


a) produsele din tutun fabricate sau puse in libera circulatie si etichetate in conformitate cu Legea nr.349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun,cu modificarile si completarile ulterioare, inainte de data intrarii in vigoare a Legii nr.201/2016;
b ) tigaretele electronice sau flacoanele de reumplere fabricate sau puse in libera circulatie inainte de 20 noiembrie 2016 ;
c ) produsele din plante pentru fumat,fabricate sau puse in libera circulatie inainte de data intrarii in vigoare a Legii nr.201/2016.

Nerespectarea obligatiilor de comercializare a tigaretelor si produselor din tutun in conformitate cu noile reglementari legale constituie contraventii , daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa fie considerate, potrivit legii, infractiuni , si se sanctioneaza in conformitate cu prevederile art.23 din Legea nr.201/2016.

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor intra in competenta Ministerului Sanatatii, Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Sursa: AJFP Ol

(Visited 106 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 2 = eleven

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.339 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.