Legea uceniciei a fost adoptata: angajatorii primesc 1125 lei/luna

Deputatiii au adoptat, marti, proiectul de lege care prevede ca angajatorul care incheie un contract de ucenicie, pe toata perioada derularii acestuia, va beneficia, la cerere, de o suma in cuantum de 1125 lei/luna.


“Angajatorul care incheie un contract de ucenicie, pe toata perioada derularii acestuia, va beneficia, la cerere, de o suma in cuantum de 1125 lei/luna (echivalentul in lei a 250 de euro/luna), bani proveniti din bugetul asigurarilor pentru somaj sau din fonduri europene structurale de investitii – asistenta financiara nerambursabila acordata Romaniei”, potrivit proiectului initiat de Guvern care modifica Legea nr.279/2005 privind ucenicia la locul de munca si Legea nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior.
Contabun.ro a mai publicat:
* Contractul individual de munca – model valabil 2017
* 20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca

Potrivit proiectului de lege, angajatorii care incheie un contract de stagiu, pe toata perioada derularii acestuia, beneficiaza la cerere, de o suma in cuantum de 1350 lei/luna (echivalentul in lei a 300 de euro/luna), bani proveniti din bugetul asigurarilor pentru somaj, in limita fondurilor alocate.
Sursa: mediafax.ro

(Visited 1,018 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight + = 14

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.