Platile anticipate aferente trimestrului II 2017 efectuate de persoanele fizice

ANAF informeaza persoanele fizice organizate ca intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, care realizeaza venituri din activitati independente (comerciale, prestari servicii), precum si din profesii libere si cei care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor, indiferent daca sunt impusi in sistem real sau la norma de venit, ca au obligatia sa efectueze plati anticipate in contul impozitului pe venit, aferente trimestrului II 2017.


De asemenea, contribuabilii care desfasoara activitati independente sau profesii libere vor plati la unitatea fiscala de domiciliu:
*contributia de asigurari sociale (CAS) in cota de 26,3 % sau 10,5% si contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS), in cota de 5,5%, reprezentând platile anticipate aferente trimestrului II 2017.

Platile anticipate aferente trimestrului II 2017 se efectueaza pâna la data de 26 iunie 2017 inclusiv.

Important! Nu sunt obligati sa efectueze plati anticipate la termenul mentionat contribuabilii care obtin venituri din arendarea bunurilor agricole pentru care retinerea impozitului si a contributiei de asigurari sociale de sanatate este in sarcina arendasului si nici contribuabilii care obtin venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinta proprietate personala care platesc impozitul in doua rate egale scadente la 25 iulie si 25 noiembrie.

Conturile in care se incaseaza impozitul pe venit si contributiile sunt:
– 20.03.01.01 „Impozit pe venituri din activitati independente”;
– 22.21.03.12 „Contributii de asigurari sociale de stat” datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente, activitati agricole si asocieri fara personalitate juridica;
– 26.21.05.03.02 „Contributii de asigurari sociale de sanatate” datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente si alte activitati si persoanele care nu realizeaza venituri;
– 20.03.01.03 ,,Impozit pe venituri din cedarea folosintei bunurilor”;
– 26.A.21.23.00 „Contributii de asigurari sociale de sanatate” datorate de persoane care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor.

De retinut! Contribuabilii mentionati mai sus vor plati impozitul pe venit si contributiile sociale pana luni, 26 iunie a.c., la trezoreria unitatii fiscale in raza careia au domiciliul fiscal.
Sursa: AJFP Valcea

(Visited 180 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


four + = 9

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.339 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.