Plati anticipate iunie 2017. Vezi aici cine trebuie sa le efectueze

ANAF informeaza persoanele fizice organizate ca intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, care realizeaza venituri din activitati independente (comerciale, prestari servicii), precum si din profesii libere si cei care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor, indiferent daca sunt impusi in sistem real sau la norma de venit, ca au obligatia sa efectueze plati anticipate in contul impozitului pe venit, aferente trimestrului II 2017, pana cel tarziu luni, 26 iunie 2017.

Nu au obligatia efectuarii de plati anticipate la termenul mentionat contribuabilii care obtin venituri din arendarea bunurilor agricole pentru care retinerea impozitului si a contributiei de asigurari sociale de sanatate este in sarcina arendasului si nici contribuabilii care obtin venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinta proprietate personala care platesc impozitul in doua rate egale scadente la 25 iulie si 25 noiembrie.

De asemenea, tot pana la aceasta data, contribuabilii care desfasoara activitati independente sau profesii libere vor plati la unitatea fiscala in a caror raza teritoriala isi au domiciliu fiscal: contributia de asigurari sociale (CAS) in cota de 26,3 % sau 10,5% si contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS), in cota de 5,5%, reprezentand platile anticipate aferente trimestrului II 2017.

Pentru neachitarea la termenul de scadenta de catre debitor a obligatiilor de plata, se datoreaza dupa acest termen dobanzi si penalitati de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv, conform Codul de procedura fiscala . In ceea ce priveste valoarea dobanzii, aceasta este de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere, iar penalitatea de intarziere, care reprezenta o sanctiunea pentru neachitarea la scadenta de catre debitor a obligatiilor fiscale principale, este in cuantum de 0,01% pe fiecare zi de intarziere.

Sursa: AJFP Ialomita

(Visited 232 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight − = 5

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.