Modificari si completari aduse Codului Fiscal in ceea ce priveste TVA

Potrivit prevederilor pct.5.1 din norme in sensul art.11 alin.(6) si (8) din Codul Fiscal, persoanele impozabile care au avut codul de inregistrare in scopuri de TVA anulat in baza prevederilor art.316 alin.(11) lit.a)-e) si h) din Codul fiscal, care se inregistreaza in scopuri de TVA conform art.316 alin.(12) din Codul fiscal, isi pot exercita dreptul de deducere pentru achizitiile de bunuri si/sau servicii efectuate in perioada in care au avut codul de inregistrare in scopuri de TVA anulat, prin inscrierea TVA
-in primul decont de taxa prevazut la art.323 din Codul fiscal depus dupa reinregistrare sau,
-intr-un decont ulterior.

Deducerea TVA se efectueaza in limitele si conditiile prevazute la art.297-302 din Codul fiscal, chiar daca factura nu cuprinde codul de inregistrare in scopuri de TVA al persoanei impozabile.

Dupa inregistrarea in scopuri de taxa conform art.316 alin.(12) din Codul fiscal, persoana impozibila trebuie sa emita facturi in care sa inscrie distinct TVA colectata aferenta livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii taxabile efectuate in perioada in care au avut codul de inregistrare in scopuri de TVA anulat, care nu se inregistreaza in decontul de taxa depus conform art.323 din Codul Fiscal, in sectiunea “Taxa pe valoare adaugata colectata”

Materialul “Modificari si completari aduse Codului Fiscal in ceea ce priveste TVA” poate fi descarcat de aici in format pdf.
Sursa: Finante Arges

(Visited 415 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 + two =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.