Obligatii de plata in luna iulie 2017

ANAF informeaza contribuabilii cu privire la obligatiile de plata in luna iulie 2017.
*Plata impozitului retinut la sursa in luna precedenta. Se adreseaza platitorilor urmatoarelor venituri: din drepturi de proprietate intelectuala; din premii şi jocuri de noroc; obtinute de nerezidenti; din alte surse. Reglementare : art.72, alin.(3); art.73 alin.(1) si (4), art.110 alin.(6), art.115 alin.(3), art.224 alin.(5) si (6) din Legea nr.227/ 2015.

*Plata taxei anuale pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc (sumele care rezulta din aplicarea procentelor prevazute in anexa la veniturile estimate de operatorul economic, dar nu mai putin decat taxa anuala minimala – pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care documentatia a fost aprobata; in cazul in care, in cursul anului de autorizare, incasarile efective depaşesc incasarile estimate prin documentatia prezentata la data autorizarii, taxa se va recalcula prin aplicarea cotei procentuale asupra incasarilor efective cumulate de la inceputul perioadei de autorizare.

Recalcularea se va efectua lunar, incepand cu prima luna in care se inregistreaza depaşirea rezultatelor estimate.

Incasarile efective cumulate şi taxa platita de la inceputul perioadei de autorizare pana la finele lunii precedente celei pentru care se face regularizarea se va declara şi plati pana la data de 25 a lunii urmatoare).

Se adreseaza organizatorilor de jocuri de tip pariu, jocuri de noroc, bingo organizate prin TV, pariuri online, jocuri bingo prin internet, sisteme de telefonie fixa sau mobila, jocuri de noroc online. Reglementare : art.14 alin.(2), lit.b). pct.iii), din OUG nr.77/ 2009.

*Efectuarea platii anticipate de 50% din impozitul pentru venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala (prima rata). Se efectueaza de catre contribuabilii care obtin venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre una şi 5 camere inclusiv. Reglementare:art.85,alin.(8) din Legea nr.227/2015.

*Efectuarea platii anticipate privind impozitul pe profit, aferenta trimestrului II 2017. Se efectueaza de catre contribuabilii care aplica sistemul de declarare şi plata a impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial; persoanele juridice straine şi persoanele fizice nerezidente care desfaşoara activitate in Romania intr-o asociere cu sau fara personalitate juridica; persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice romane, pentru veniturile realizate atat in Romania cat şi in strainatate din asocieri fara personalitate juridica. Reglementare : art.41,alin.(8).art.233,alin.(3) din Legea nr.227/ 2015.
Sursa: AJFP Braila

(Visited 436 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.