Inspectia Muncii a aplicat amenzi de circa 278.800 de euro intr-o saptamana. Vezi aici cum poti scapa de amenzi

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 26-30 iunie 2017, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala 278.800 de euro, adica 1.254.600 de lei. Au fost depistate 161 de persoane care lucrau fara forme legale, din care 76 in judetul Arges, 10 in judetul Cluj, iar 10 in judetul Prahova.

In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 871.100 de lei din care 570.000 de lei pentru munca fara forme legale.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut trei propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 357 de angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 383.500 de lei.

Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 119 evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Au fost sanctionati 994 de angajatori, in domeniu.

”Sunt domenii sensibile precum comertul si constructiile care in plina vara au nevoie de actiuni concentrate de control care sa contribuie la evitarea evenimentelor ce pun in pericol sanatatea si chiar viata lucratorilor. Vom insista in actiunile noastre asupra raspunderii contraventionale si penale pentru utilizarea fortei de munca fara forme legale ori sub declararea nivelului real de salarizare.”- Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Contabun va ajuta sa scapati de amenzi si va propunem trei lucrari, absolut esentiale in orice firma:
*Regulament intern: model si documente conexe
*Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare
*145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

(Visited 206 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven − 1 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.