A fost promulgata legea prin care IT-istii sunt scutiti de impozitulul pe venit

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea prin care sunt scutiti de impozitul pe profit, in primii zece ani de activitate, contribuabililor care desfasoara exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare, iar IT-istii de impozitul pe venit.

* Regulament intern: model si documente conexe
* Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, promulgate luni, 17 iulie, de presedintele Romaniei, mai prevede si o cota de impozitare de 1% pe veniturile microintreprinderilor cu unul sau mai multi angajati.

De asemenea, daca in cursul unui an fiscal o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 500.000 de euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta datoreaza impozit pe profit, incepand cu trimestrul in care s-a depasit oricare dintre aceste limite.

Un alt articol se refera la scutirea de la plata impozitului pe venit a mai multor categorii de contribuabili, printre care si lucratorii sezonieri, dar si programatorii.

Sursa: mediafax.ro

(Visited 234 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six + 3 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.