Ordin de plata Trezoreria Statului: modificarea normelor metodologice

ORDIN Nr. 983/2017 din 7 iulie 2017 pentru modificarea Normelor metodologice privind utilizarea si completarea ordinului de plata pentru Trezoreria Statului (OPT), aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 246/2005

* Regulament intern: model si documente conexe
* Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 545 din 11 iulie 2017

In temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:

ART. I Normele metodologice privind utilizarea si completarea ordinului de plata pentru Trezoreria Statului (OPT), aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 246/2005, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 206 din 10 martie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La articolul 5 litera k), punctul 9 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“9. pentru platile mentionate la lit. j) pct. 9 se inscrie:
*9.1. codul de identificare fiscala al beneficiarului sumei, in situatia in care beneficiarul sumei este inregistrat fiscal in Romania;
*9.2. codul de identificare fiscala al centralei institutiei de credit din Romania la care beneficiarul sumei isi are deschis contul sau codul de identificare fiscala atribuit Trezoreriei Statului (8609468), in situatia in care beneficiarul sumei nu este inregistrat fiscal in Romania;”.

2. La articolul 5 litera p), a doua liniuta se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“- pentru celelalte categorii de plati se inscrie natura economica a platii (de exemplu: «transfer sold»), iar in cazul platilor catre beneficiari care nu sunt inregistrati fiscal in Romania se pot inscrie si alte informatii (de exemplu, codul de identificare fiscala al acestora din tara in care sunt inregistrati fiscal);”.

ART. II
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul finantelor publice, Ionut Misa Bucuresti, 7 iulie 2017.
Nr. 983.

(Visited 705 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


two × = 16

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.