Vom avea o noua zi libera: minivacanta de patru zile de Sfanta Maria!

Bugetarii vor avea o minivacanta de patru zile, intre 12 si 15 august, Executivul urmand sa declare ziua de 14 august 2017 ca zi libera, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Guvernului de joi.
*Regulament intern: model si documente conexe
*145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

Guvernul intentioneza sa declare ziua de 14 august libera pentru a face ”o punte” intre weekendul 12-13 august si ziua de 15 august, cand va fi sarbatorita Adormirea Maicii Domnului.

Potrivit Codului Muncii, Adormirea Maicii Domnului este zi nelucratoare de sarbatoare legala in care salariatii trebuie sa primeasca liber de la serviciu.

Romanii au 14 zile libere in 2017, stabilite pentru sarbatori publice sau religioase, cu doua zile mai mult fata de anul trecut, dintre care doar trei pica in weekend.

Codul Muncii prevede ca, prin hotarare a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unitatile sanitare si pentru cele de alimentatie publica, in scopul asigurarii asistentei sanitare si, respectiv, al aprovizionarii populatiei cu produse alimentare de stricta necesitate, a caror aplicare este obligatorie.

Sursa: mediafax.ro

(Visited 290 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 3 = one

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.