Calculul si plata impozitului pe profit pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic (ghid ANAF)

Regula: Anul fiscal este anul calendaristic. [articolul 16 alineatul (1) din Codul fiscal]
* Regulament intern: model si documente conexe
* Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

Exceptie: Contribuabilii care au optat, in conformitate cu legislatia contabila, pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic pot opta ca anul fiscal sa corespunda exercitiului financiar.

Contribuabilii comunica organelor fiscale optiunea pentru modificarea anului fiscal pe baza formularului 014 “Notificare privind modificarea anului fiscal” in termen de 15 zile de la data inceperii anului fiscal modificat sau de la data inregistrarii acestora, dupa caz. [articolul 16 alineatul (5) din Codul fiscal si Ordinul ANAF 587/2016]

Concluzie: Contribuabilii pot opta, daca doresc, prin formularul 014, pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic numai dupa ce au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, prin formularul S1055.

Descarca de aici ghidul „Calculul si plata impozitului pe profit pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic”, in format pdf.

Sursa: DGRFP Brasov

(Visited 680 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× nine = 81

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.