Formularul 630 „Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale”-info utile

ANAF informeaza contribuabilii ca , in Monitorul Oficial al Romaniei nr.564/17.07.2017, a fost publicat Ordinul presedintelui A.N.A.F nr.1964/2017 pentru aprobarea formularului 630 „Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale”.

*Regulament intern: model si documente conexe
*Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

1. Formularul 630 se utilizeaza pentru stabilirea anuala atat a contributiei de asigurari sociale de sanatate cat si a contributiei de asigurari sociale incepand cu anul fiscal 2016, pe baza declaratiei privind venitul realizat depusa de persoanele fizice care realizeaza venituri din :
– activitati independente ;
– drepturi de proprietate intelectuala ;
– activitati agricole ,silvicultura si piscicultura ;
– cedarea folosintei bunurilor ;
– investitii si/sau din alte surse ;
– pensii provenite dintr-un alt stat .

2. Formularul 630 este insotit de 2 anexe , parte integranta a acestuia , si anume :

– Anexa nr.1a “Situatie privind stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate” – se utilizeaza la stabilirea contributiei lunare de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, venituri din cedarea folosintei bunurilor, venituri din investitii si/sau din alte surse, pensii provenite dintr-un alt stat ;

– Anexa nr.1b ’’ Situatie privind definitivarea contributiei de asigurari sociale” – se utilizeaza la stabilirea contributiei lunare de asigurari sociale, pentru veniturile din activitati independente.

3. In noul formular nu mai sunt evidentiate veniturile din jocuri de noroc , intrucat pentru acestea nu se mai datoreaza contributie de asigurari sociale de sanatate incepand cu anul 2016.

Prevederile prezentului ordin au intrat in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, respectiv 17.07.2017.

Sursa: DGRFP Craiova

(Visited 410 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− one = 3

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.