Obligatii de plata cu termen 25 august 2017 (plata impozit specific…)

ANAF informeaza contribuabilii in privinta platilor pe care trebuie sa le efectueze, dupa caz, pana la data de 25 august 2017.


* Regulament intern: model si documente conexe
* 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

*Plata obligatiilor fiscale cu termen de declarare si de plata 25 august 2017 asa cum sunt evidentiate in declaratiile fiscale depuse de contribuabili. Plata impozitului retinut la sursa in luna precedenta. Se adreseaza platitorilor urmatoarelor venituri: din drepturi de proprietate intelectuala; din premii si jocuri de noroc; obtinute de nerezidenti; din alte surse. Reglementare : art.72, alin.(3); art.73 alin.(1) si (4), art.110 alin.(6), art.115 alin.(3), art.224 alin.(5) si (6) din Legea nr.227/ 2015.

*Plata taxei anuale pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc (sumele care rezulta din aplicarea procentelor prevazute in anexa la veniturile estimate de operatorul economic, dar nu mai putin decat taxa anuala minimala – pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care documentatia a fost aprobata; in cazul in care, in cursul anului de autorizare, incasarile efective depasesc incasarile estimate prin documentatia prezentata la data autorizarii, taxa se va recalcula prin aplicarea cotei procentuale asupra incasarilor efective cumulate de la inceputul perioadei de autorizare. Recalcularea se va efectua lunar, incepand cu prima luna in care se inregistreaza depasirea rezultatelor estimate. Incasarile efective cumulate si taxa platita de la inceputul perioadei de autorizare pana la finele lunii precedente celei pentru care se face regularizarea se va declara si plati pana la data de 25 a lunii urmatoare). Se adreseaza organizatorilor de jocuri de tip pariu, jocuri de noroc, bingo organizate prin TV, pariuri online, jocuri bingo prin internet, sisteme de telefonie fixa sau mobila, jocuri de noroc online. Reglementare : art.14 alin.(2), lit.b). pct.iii), din OUG nr.77/ 2009.

*Plata contributiei trimestriale pentru medicamente pentru trimestrul II 2017. Se efectueaza de catre detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor sau reprezentantii legali ai acestora.  Reglementare : art.5 alin.(8), din OUG nr.77/ 2011

*Plata impozitului specific pentru perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2017.Se adreseaza contribuabililor care, incepand cu data de 1 august 2017 datoreaza impozit pe veniturile microintreprinderilor. Reglementare : art.48 alin.(8) din Legea nr.227/ 2015.

*Plata impozitului pe profit pentru perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2017. Se adreseaza contribuabililor care, incepand cu data de 1 august 2017 datoreaza impozit pe veniturile microintreprinderilor. Reglementare : art.48 alin.(8) din Legea nr.227/ 2015.

Sursa: DGRFP Galati

(Visited 254 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


two × 4 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.