Impozitul pe dividende este abrogat, veniturile medicilor nu sunt taxate (proiect OG modificare Cod Fiscal)

Proiectul de modificare a Codului Fiscal, publicat de Ministerul Finantelor, abroga impozitul pe dividende de la 1 ianuarie 2018.
*145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca
*Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

Masura face parte din programul de guvernare 2017 – 2020, alaturi de alte masuri fiscale, precum neimpozitarea veniturilor medicilor, arata proiectul de act normativ.

La articolul 60, din Codul Fiscal, unde sunt trecuti contribuabilii scutiti de la plata impozitului pe venit se adauga un nou punct, cu urmatorul cuprins: “persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor precum si din activitati independente din exercitarea profesiei de medic, potrivit Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului sanatatii si ministrului finantelor publice”.

Masura ar urma sa se aplice incepand cu veniturile aferente lunii ianuarie 2018.

(Visited 645 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven × 3 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.