Tudose, despre plata TVA defalcata: „In prima faza va fi optionala, dar de la 1 ianuarie va fi obligatorie”

Premierul Mihai Tudose a anuntat ca plata defalcata a TVA va fi optionala o perioada, dar de la 1 ianuarie 2018 va fi obligatorie.

*Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare
*145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

“O sa fie in prima faza optional, am inteles de la domnul ministru de Finante. Poti sa faci asta sau nu, dar de la 1 ianuarie va fi obligatoriu pentru ca toata lumea vrea de la stat de toate, dar cand statul isi pune si el niste gardute, asta nu face decat sa usureze. (…) Pompierii costa, salvarea costa, spitalul costa. Numai din impozitul pe venit nu tin toate astea.(…) Hai sa stam intr-o normalitate. Pai, nu pot altfel. Ce sa fac? Eu nu stiu cand fuge ala cu banii. Nu pot sa pazesc 100.000 de agenti economici”, a afirmat miercuri Mihai Tudose la Romania TV.

El a explicat ca firmele care nu in prezent nu platesc TVA nu mai cum sa continue aceeasi practica, dar ca totusi “75% din platitori sunt in regula” .

“Pentru ca in momentul in care iti intra TVA, nu mai intra la tine in buzunar, intra in conducta statului”, a punctat Tudose.

El a explicat ca TVA are doua componente si ca, in prezent, unele firme, dupa ce nu platesc o perioada TVA, intra in faliment.

“Cand te duci sa platesti un pachet de biscuiti ai pretul pe care il dai la tejghea cu doua componente: biscuitele-biscuite si TVA, ceea ce da romanul statului (…) adica fostul impozit pe circulatia marfurilor. (…) Astazi stam de vorba in Romania — 25% din banii astia pe care ii da cetateanul pe marfa si care trebuie sa vina la stat, pleaca sau pleaca de tot, dispar. Cum? Prin diverse metode, unii nu platesc deloc si se roaga sa nu fie prinsi, altii avand mai multa sau mai putina imaginatie, dupa ce strang niste bani pe care nu ii varsa statului, declara firma in faliment”, a adaugat Mihai Tudose.

Sursa: AGERPRES

(Visited 471 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 − five =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.