Care este intinderea executarii silite? Vezi raspunsul ANAF aici

Intrebare: Care este intinderea executarii silite pentru realizarea creantelor fiscale si a cheltuielilor de executare ?


* Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare
* Regulament intern: model si documente conexe
Raspuns: Potrivit Codului de procedura fiscala, executarea silita se poate intinde asupra veniturilor si bunurilor proprietate a debitorului, urmaribile potrivit legii, iar valorificarea acestora se efectueaza numai in masura necesara pentru realizarea creantelor fiscale si a cheltuielilor de executare.

Executarea silita a bunurilor proprietate a debitorului, urmaribile potrivit legii, se efectueaza, de regula, in limita a 150% din valoarea creantelor fiscale, inclusiv a cheltuielilor de executare, cu exceptia cazului in care din motive obiective in legatura cu situatia patrimoniala a debitorului acest nivel nu poate fi respectat.

Baza legala: Legea nr 207 / 2015 articolul 227 al.1

Sursa: ANAF, speta publicata in 10.04.2017

(Visited 388 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 − = three

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.