Guvernul amana introducerea obligatorie a noilor case de marcat pentru companiile mari si mijlocii

Data la care companiile mari si mijlocii vor trebui sa foloseasca exclusiv case de marcat echipate cu jurnal electronic a fost decalata pana la 1 iunie 2018, insa se mentine termenul stabilit pentru contribuabilii mici, respectiv termenul final pentru dotarea tuturor operatorilor economici cu aparate de marcat noi, care este 1 august 2018, a stabilit Guvernul printr-o ordonanta adoptata in sedinta de miercuri.

*Regulament intern: model si documente conexe
*Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

“Calendarul introducerii caselor de marcat echipate cu jurnal electronic in locul aparatelor dotate cu role jurnal pe suport hartie se modifica pentru companiile mari si mijlocii, insa se mentine termenul pentru contribuabilii mici si, totodata, termenul final de implementare pentru dotarea tuturor operatorilor economici cu aparate de marcat noi, care este 1 august 2018”, anunta Executivul intr-un comunicat remis Hotnews, precizand ca masurile au fost stabilite printr-o Ordonanta adoptata in sedinta de guvern de miercuri.

Obligativitatea utilizarii de aparate de marcat cu jurnal electronic de catre operatorii economici si eliminarea treptata a aparatelor de marcat cu rola jurnal a fost introdusa prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 91/2014, insa termenele initiale au fost modificate ulterior.

(Visited 314 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× four = 24

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.