Guvernul renunta la impozitul zero pe dividende

Guvernul renunta la implementarea impozitul zero pe dividende si nu le va mai oferi nici facilitati fiscale proprietarilor care isi cultiva terenurile agricole.


*Regulament intern: model si documente conexe
*Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

Guvernul isi propunea „eliminarea impozitului pe dividende incepand cu 1 ianuarie 2018”, in prezent de 5%, potrivit programului de guvernare. Masura era inclusa intr-un proiect de modificare a Codului Fiscal care se afla pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de miercuri, insa proiectul adoptat de catre Guvern nu mai prevedea eliminarea impozitului pe dividende.

Impozitul pe dividende a fost redus de la 16% la 5% incepand cu 2016, nivel care a ramas si in 2017.

O alta masura care a fost scoasa din proiectul de modificare a Codului Fiscal priveste acordarea de facilitati fiscale agricultorilor harnici. Guvernul voia sa scuteasca de la plata impozitului pe teren terenurile agricole lucrate, in timp ce pentru terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv, consiliul local sa poata majora impozitul pe teren cu pana la cu pana la 100 lei/ha, incepand cu al treilea an.

(Visited 720 times, 1 visits today)

One Response to Guvernul renunta la impozitul zero pe dividende

  1. georgescu viorel says:

    renuntarea la impozitul pe dividende era o masura care nu avea nimic in comun cu programul unui partid de stanga.Era o masura proasta de dreapta..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


2 × two =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.