Controlul inopinat la un contribuabil se consemneaza in Registrul unic de control? Vezi raspunsul ANAF aici

Intrebare: Controlul inopinat la un contribuabil se consemneaza in Registrul unic de control?

* 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca
* Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

Raspuns: Potrivit Codului de procedura fiscala, efectuarea controlului inopinat trebuie consemnata in registrul unic de control, potrivit legii.

Conform Legii privind registrul unic de control contribuabilii, persoanele juridice inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului, autorizate potrivit legii, au obligatia sa tina registrul unic de control.

Celelalte categorii de contribuabili pot tine registrul unic de control, in functie de optiunea acestora.

Organele de control au obligatia de a evidentia in registru, inaintea inceperii controlului, urmatoarele elemente: numele si prenumele persoanelor imputernicite de a efectua controlul, unitatea de care apartin, numarul legitimatiei de control, numarul si data delegatiei/ordinului de deplasare, obiectivele controlului, perioada controlului, perioada controlata, precum si temeiul legal in baza caruia se efectueaza controlul.

Dupa finalizarea controlului, in registrul unic de control se inscriu obligatoriu numarul si data actului de control intocmit.

Ca urmare, efectuarea controlului inopinat se consemneaza in registrul unic de control tinut de contribuabil.

Baza legala: Legea nr 207 / 2015 articolul 135 al.2 și 3, Legea nr 252 / 2003 articolul 1 al.1, 2 și art.2 al.2, art.3 al.1, 2 și art.4

Sursa: ANAF, Speta publicata la data 17.08.2017

(Visited 630 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− one = 1

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.513 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.