Plata defalcata a TVA: facilitati de care beneficiaza persoanele impozabile care opteaza pentru acest mecanism

Persoanele impozabile care opteaza pentru plata defalcata a TVA pentru perioada 1 octombrie 2017- 31 decembrie 2017 beneficiaza de urmatoarele facilitati:


*Regulament intern: model si documente conexe
*145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

• reducerea cu 5% a impozitului pe profit/pe veniturile microintreprinderilor aferent trimestrului IV al anului fiscal 2017.
• anularea penalitatilor de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale reprezentand TVA, restante la 30 septembrie 2017, in anumite conditii.

Persoanele impozabile care opteaza pentru plata defalcata a TVA trebuie sa notifice ANAF si vor aplica acest mecanism incepand cu ziua urmatoare celei in care sunt publicate in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2018, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA vor avea obligatia de a detine si gestiona un cont de TVA pentru incasarea si plata TVA aferente operatiunilor taxabile (achizitii de bunuri/servicii, livrari de bunuri/prestari servicii).

Institutiile publice inregistrate in scopuri de TVA vor avea obligatia, incepand cu aceeasi data, de a detine un cont de TVA pentru incasarea taxei pe valoarea adaugata aferenta livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii taxabile realizate.

In data de 31.08.2017 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 706, Ordonanta Guvernului nr. 23/ 2017 privind plata defalcata a TVA.

Sursa: DGRFP Galati

(Visited 481 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


one + = 7

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.