ANAF propune formalitatile de optare pentru plata defalcata a TVA

Contribuabilii care opteaza pentru aplicarea mecanismului de plata defalcata a TVA in perioada 1 octombrie 2017 – 31 decembrie 2017 vor avea la dispozitie Formularul 086 – “Notificare privind optiunea de aplicare a mecanismului de plata defalcata a TVA”, pe care ANAF il supune dezbaterii publice printr-un proiect de ordin, publicat pe site-ul institutiei.

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA completeaza in doua exemplare, dintre care unul se depune la ANAF sau se comunica prin posta, cu confirmare de primire.

Potrivit art. 22 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA potrivit art. 316 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pot opta pentru plata defalcata a TVA in perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2017 notificând organul fiscal competent in acest sens.

Reamintim ca incepand cu data de 1 ianuarie 2018 aplicarea mecanismului de plata defalcata a TVA devine obligatorie.

Contabun.ro a mai publicat si:
*(PDF) Prezentara mecanismului privind plata defalcata a TVA
*(PDF) OG 23/2017: plata defalcata a TVA (MO 706/2017)
*Plata defalcata a TVA: principalele elemente ale mecanismului

Sursa: ANAF

(Visited 486 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine − = 8

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.